Brug af Cookies

Børn og Motorik

Dans en snevejrsdans

Se Katrines musik-video Se Interview med Louise Hærvig

Lad os hoppe som en loppe, løbe som en amøbe eller stå som et strå, for det skal kilde som en bille - ja det lyder fjollet og det skal det også være - men tag ikke fejl, der er alvor bag. Så gi’ endelig plads til at børn kan gi’ den motorisk gas…

I Jagten på Juleglæden, vil der være både fin- og grovmotoriske aktiviteter som med et jule twist, vil skabe de dejligste julebevægelser.

Når der ses på barnets motoriske udvikling, skal der skabes mulighed for at barnet ligger på sin navle, for sidenhen at kunne rulle, krybe og kravle. Så skal der stås og gås, og i det hele taget bare være motorisk gang i den. For bevægelse skal være sjovt og føles skønt, for derigennem at få lyst til mere bevægelse.

For børn er alting nyt, og derfor skal alt prøves igen og igen. Ja, alt skal prøves rigtig mange gange og på mange forskellige måder, førend kroppen fornemmer, at det her mestrer jeg. Om det er at gynge eller rutsje, slå kolbøtter eller klatre i træer, danse eller bare sidde helt stille og fornemme, det der sker omkring én.

Samarbejdet mellem Børneulykkesfonden og bObles er derfor både oplagt og givtigt! Begge nærer et stort ønske om at skabe de bedste betingelser for at fremme de muligheder, der gør at barnets bevægeglæde sprudler, så alt dét, kroppen skal være bevidst om, kan lykkes.

Det er os voksnes fornemmeste opgave, at skabe et motiverende motorisk miljø for barnet. Det er ikke så afgørende hvordan eller med hvilke remedier, men kan der skabes en stemning af, at dette er ”De motoriske muligheders land”, vil barnets nysgerrighed og begejstring blive støttet og vagt. Det er de ting, der skal sikre, at barnets motoriske udvikling netop er dét, ordet siger: Udvikling!

Så derfor rigtig hjertelig velkommen til Jagten på juleglæden., vi håber at det må skønneste december måned, fuld at julebevægelse og grangivelig glæde.

Venlig hilsen børnefysioterapeut, Louise Hærvig.

X